Ayurveda is een meer dan vijfduizend jaar oude geneeskunst en leefstijl uit het oude India. Ayur betekent leven en Veda is kennis, dus Ayurveda betekent: de kennis van het leven, ofwel: “de kennis om lang en gelukkig te leven”. Eten en hoe we ons eten bereiden is een belangrijk onderdeel binnen de Ayurveda, als we gezonde dingen eten op de juiste manier bereid dan blijven we daardoor gezond. De Ayurvedische keuken is gebaseerd op de dosha's: pitta, vata, kapha, in de gerechten wordt dus met deze dosha's rekening gehouden. Daarnaast werkt men in de Ayurvedische keuken met allerlei kruiden en kruidenmengels. In de kookworkshop leer je zelf allerlei gerechten maken en wordt de workshop afgesloten met een heerlijke maaltijd met de zelf bereide gerechten.
17 november 2019: Herfst/Winter Ayurveda koken
26 april: 2020: Lente/zomer Ayurveda koken
21 juni 2020: Zomer/Nazomer Ayurveda Koken
18 oktober 2020 herfst gerechten Ayurveda
De kookworkshops vinden plaats in Het Nut in Culemborg, een fijne werkplek met open keuken en genoeg ruimte en licht. Elke dag duurt van 10 uur tot 17 uur.
De prijs voor de vier worskhops alspakket samen is: 340,- euro met receptenboekje en werkboek. Wil je los een worskhop volgen, dan is de prijs 95,- euro per workshop en kan je je via mail of telefoon opgeven. Inschrijven voor de voordelig prijs van 4 workshops samen kan via het inschrijfformulier op deze pagina.