Skip to main content

Op zoek naar een erkende professionele opleiding in de lichaamsgerichte psychotherapie? De volledig vernieuwde opleiding start in februari 2025.
Je kunt je echter nu al aanmelden!

Het vernieuwende aspect kenmerkt zich doordat er steeds procesgericht naar de transformerende processen bij de mens gekeken wordt. De cliënt leert zichzelf helemaal kennen door middel van de werkwijze uit de Inner Grounding Therapie. Zo kan men zich bevrijden van oude overtuigingen en blokkades, om te groeien naar een volwassen bewustzijn. Zo kan je je ontwikkelen tot een volwaardig Lichaamsgerichte therapeut of lichaamsgericht Coach.

Inhoud opleiding Inner Grounding Coach Jaar 1 en 2

Inner Grounding Coach is een erkende HBO lichaamsgerichte therapie opleiding van 2 jaar waarin je jezelf krachtig leert neerzetten als therapeut.
Je gaat zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichaming van wie je bent en je leert krachtige tools om mee te kunnen werken in het begeleiden van mensen.

Deze opleiding is voor mensen die coach willen worden. De 2-jarige  opleiding wordt ook door mensen gedaan die hun eigen proces willen uitwerken en daarna nog niet ermee willen werken.

Het is een prachtig traject voor individuele ontwikkeling om langere tijd te besteden aan het helen van innerlijke pijn en het verwerven van veel helderheid over je eigen proces.

Wat leer je in de opleiding Inner Grounding Coach?

In de opleiding komen zowel de achtergronden als de werkwijzen aan bod uit het gehele veld van lichaamswerk, lichaamsgerichte psychotherapie, Ayurveda, Yoga, en groepswerk. Ook komen er verschillende natuurlijke healing technieken aan bod.

Je leert het gehele Inner Grounding Coaching traject van Inner Life opleidingen waarbij je via verschillende werkmethoden iemand kunt ondersteunen naar meer zelfbewustzijn. Zo komt iemand in een goed contact met het eigen lichaam en krijgt dan  inzicht in het eigen transformatieproces.

De opleiding wordt gegeven door hoofddocenten Jacqueline Ananya Snelder, Lars Weller en gastdocenten en assistenten van Inner Life opleidingen. Zie deze pagina.

Hieronder zie je een impressie van een bewegingsles in de ochtend waar we werken met dans en yoga en bioenergetische oefeningen.

Wat is Inner Grounding Therapie?

Inner Grounding Therapie is een vernieuwende vorm van therapie waarbij de kennis van moderne psychologische en neurologische ontdekkingen over trauma en blokkades in het lichaam samenkomen met kennis uit de filosofie van de Veda's, Yoga en Ayurveda. al deze aspecten samen helpen je om een volwaardig Coach te worden.

Nieuwe data verschijnen in mei 2024 voor de start van de opleiding in 2025.

Zeven pijlers:

  • Je vrijheid als mens, inzicht in de betekenis van innerlijke vrijheid
  • Leven vanuit Authenticiteit
  • Gezondheid vanuit Ayurveda
  • Spiritualiteit en heelwording
  • Meer inzicht  verwervenin de energetisch psychische werking van het eigen innerlijke transformatieproces en dat van anderen
  • Inzicht in de seksuele levensenergie, autonomie, jou pad als mens in relaties.
  • Leven vanuit het volwassen perspectief: helder bewustzijn als basis.

 

 
 

 


Psychotherapie opleiding
Wanneer start het?

De opleiding start in september 2023

Geslaagde psychotherapeuten

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

Relatietherapeut en psychotherapeut cursisten

Wat zijn de kosten?

Download hier de studiegids met alle informatie over de prijzen en alle praktische informatie!

Inner Life Opleidingen is aangesloten bij: