Skip to main content

Binnenkort nieuwe open dag! Start retreat 29-06-2023 - 02-07-2023

Start Data

Start data: retreat: 15-18 februari 2024

Kosten

Voor het hele jaar is de prijs: 3250,- euro,-

Women’s Soul Coach is een Coach opleidingsprogramma van 1 jaar waarbij je leert jezelf stevig en krachtig als coach voor vrouwen neer te zetten. Tegelijkertijd ga je zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichaming van wie je bent, en leer je krachtige tools om mee te kunnen werken als je vrouwen begeleidt.

JE BENT VAN HARTE WELKOM

Binnenkort zijn er nieuwe  Inner Life OPEN DAGEN vol inspiratie voor iedereen die meer wilt weten over de opleidingen en workshops van 2023-2024 én alvast een stukje Women's Soul coaching wil ervaren .Je kunt je alvast aanmelden voor deze dagen door een mail te sturen naar: info@!innerlifeopleidingen.com.

We hebben een mooi programma met lezingen en workshops voor je samengesteld. 
Tijd: 11.00 – 16.00 uur
Locatie: Inner Life Opleidingen, Nieuwe Linie 200, Vught


WORDT VROUWEN COACH!
Sinds 2010 faciliteert Inner Life Opleidingen de 1-jarige opleiding Women’s Soul Coach. De Women’s Soul Coach opleiding is een erkende opleiding, geaccrediteerd door het KTNO. Dit opleidingsjaar staan feminine embodiment, innerlijke kracht en spiritualiteit als thema’s centraal. 

Door wie wordt de opleiding gegeven?
Door de founder van Inner Life Opleidingen, Jacqueline Snelder. Zij doet de WSC samen met gastdocenten Silvia Arentsen en Janet Kunst en studentassistenten.

Voor wie is deze opleiding?
De Women’s Soul Coach opleiding is voor vrouwen die professioneel vrouwencoach willen worden en een jaar lang hun eigen groeiproces aan willen gaan in de veilige bedding van een groep.

Wat leer je?
In de opleiding Women’s Soul Coach leer je zowel individueel als in een groep hoe je omgaat met processen van vrouwen die op weg zijn helemaal te leven vanuit hun eigen kracht en autonomie. Tegelijkertijd ga je zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichaming van wie je bent en leer je krachtige tools om mee te kunnen werken als je vrouwen begeleidt.

Je leert via verschillende sessies en werkmethoden een vrouw te ondersteunen naar meer zelfbewustzijn, eengoed contact met haar eigen lichaam, inzicht in haar seksualiteit en de kracht die dat geeft als ze daar helemaal zelfbewust van is en autonoom in is.

Van waaruit werken we?
In het Women’s Soul Coach programma werken we vanuit de principes van Inner Grounding Therapie. Dit is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die door Jacqueline Snelder is ontwikkeld.

Inner Grounding Therapie is een vernieuwende vorm van therapie waarbij de kennis van moderne psychologische en neurologische ontdekkingen over trauma en blokkades in het lichaam samen komt met kennis uit de filosofie van Yoga en Ayurveda.

Het vernieuwende aspect kenmerkt zich doordat er steeds procesgericht naar de transformerende processen bij de mens gekeken wordt zodat de client zichzelf door middel van de werkwijzen en tools uit deze Inner Grounding Therapie helemaal kan leren kennen en zichzelf werkelijk van oude overtuigingen en blokkades kan bevrijden.

In de opleiding komen zowel de achtergronden als de werkwijzen aan bod uit het gehele veld van lichaamswerk, lichaamsgerichte psychotherapie, Ayurveda, Yoga, en groepswerk. Ook komen er vele natuurlijke vrouwelijke healing technieken aan bod vanuit de Ayurveda en Yoga.

Data van de retreats en weekenden op het Vitaalplein Isabella kazerne Vught:

Retreats bij een retreatcentrum: 

15-18 februari 2024: locatie wordt nog bekend gemaakt

23-26 mei 2024: locatie wordt nog bekend gemaakt

31 oktober- 3 november 2024; locatie wordt nog bekend gemaakt

3 Weekenden op het vitaalplein Isabella Kazerne Vught:

23-24 maart 2024: Vitaalplein

6-7 juli: Vitaalplein

12-13 oktober 2024: Vitaalplein

HET WSC-OPLEIDINGSPROGRAMMA

HET WSC-OPLEIDINGSPROGRAMMA
Het programma van 2023 voor de Women’s Soul Coach opleiding bestaat uit de volgende onderdelen.

Drie 2-daagse weekenden.
Verdeeld over het jaar komen we drie weekenden samen in onze opleidingsruimte aan het Vitaplein in Vught.

Ieder weekend verdiepen we ons in een ander thema:
Weekend 1: Wat is vrouwlijke kracht?
Weekend 2: Yin en de cyclus van de maan
Weekend 3: Ademwerk

We gaan uitgebreid in op wat deze themas voor jou en jouw proces betekenen en je leert de juiste tools om andere vrouwen hierin te coachen.

Drie retreats bij retreatcentrum:  van donderdagavond tot zondagmiddag.
Het Hof van Axen is een prachtige plek in de natuur waar we al jaren graag komen en met elkaar nog dieper de verbinding aan gaan. Deze intensieve retreats geven je de gelegenheid om helemaal in contact te komen met je innerlijke kern en je eigen proces. De thema’s van deze drie retreats zijn:

Retreat 1: Yoni, wombhealing en womb-heart connectie
Retreat 2: Leven in je lijf met vuur, emoties en woede
Retreat 3: Leven vanuit je kern en autenticiteit

Losse studiedagen
Er zijn twee verschillende workshops die horen bij de Women’s Soul Coach opleiding. Dit zijn per jaar: twee familieopstellingendagen en twee intervisieoefendagen.

Je kunt daarnaast nog extra deelnemen aan de trauma workshops en extra familieopstellingen dagen en intervisiedagen van Innerlife Opleidingen. Dat programma vind je op onze website. Studenten krijgen 35% korting op de workshops.  

Intervisie en oefensessies die je zelf organiseert.
Elke student oefent samen in groepjes met de werktools en het eigen maken van de werkwijzen in theorie en praktijk door zelf te oefenen.

Thuis- en online studie
Het hele jaar staat in het teken van je eigen proces. Dit neem je mee in je dagelijks leven naast de weekenden dat wij samenkomen. Dit leg je vast in een procesverslag. Ook doen we online zoomlessen over de theorie van vrouwen coaching en andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld de karakterdynamieken.

Afstuderen
Het examen bestaat uit verschillende onderdelen:

  1. Het theorieexamen.
  2. Het zelf geven van een workshop met een medestudente als assistent
  3. Afstudeer paper
Nieuwe data Woman's Soul Coach 2022/2023:

 Weekend 1:  zaterdag en zondag: 19 en 20 november 2022 Wat is vrouwelijke kracht? Over helderheid en levensenergie. We leggen in dit weekend de basis van waaruit je werkt. Die basis is jezelf weer beter en dieper leren kennen. Vanaf dit weekend ga je hier zelf actief mee bezig met de geleerde tools van weekend 1. Coachingskills, de praktische aanpak vanwaarauit je werkt komt hierbij aan bod.

Weekend 2:   zaterdag en zondag: 21-22 januari 2023 Yin en het ritme van de maan. Verbinding van het hart en innerlijk weten. Hoe leren we luisteren naar de stem van de natuur en ons lichaam? Als therapeut boren we ons innerlijk intellect en onze innerlijke intuitie aan. In dit weekend leer je over het verschil en hoe je dit inzet voor jezelf. We werken met de kracht van de yogini's en de kracht van de maancyclus. Hier ga je na dit weekend ook weer thuis mee aan de slag. Gezondheid en Ayurveda spelen hier ook een belangrijke rol in waardoor je ook daar informatie over krijgt.

Weekend 3: zaterdag en zondag 25 en 26 november 2023 Ademweekend en bodywork met de adem. Je leert deze tweedaagse veel over de adem en tevens oefenen we een intensieve ademsessie met allerlei lichaamsgerichte technieken die je kan toepassen in je praktijkl.

 

Retreat 1: donderdag 16-19 februari 2023  

Thema: Yoni, Wombhealing Womb-Heart connectie 

Yoni en bekken: Over overvloed en seksuele levensenergie en heling van trauma in het bekkengebied. Voor de vrouw liggen haar diepste trauma's vaak in het bekkengebied. Met als gevolg dat ook het hartgebied gekwetst en gesloten blijft, zelfs naar haarzelf, In deze intensive nemen we de rustige stappen om dit thema te benaderen zodat je er zelf ook mee kan werken. Trauma heling over diepe thema's zoals misbruik nemen vaak langere tijd in beslag. Toch kun jij als coach hier erg ondersteunend aan werken. In dit weekend leer je hier de tools voor en start je ook zelfheling op voor je eigen trauma's en pijn rondom het thema bekken en yoni. Zwaardkunst om in contact te komen met de womb-heart connectie doen we ook. Deze zwaardkunst, Tog Chod genaamd, helpt je je kern te voelen en daarbij te blijven. 

Retreat 2: donderdag 29 juni-02 juli 2023  

Thema: leven in je lijf met vuur, woede en emoties 

De kracht van het vuur: Over boosheid en het hanteren van het zwaard. Retreat over grenzen stellen vanuit WIL en ZIJN. Het aangeven van grenzen en het omgaan met de vuurkracht van boosheid is een kunst. Waar veel taboe en angst rondomheen zit. In deze tweedaagse leer je tools voor het beter voelen en ervaren van grenzen en contact te maken met je eigen innerlijke en uiterlijke ruimte. We stellen vaak grenzen vanuit onze WIL maar we kunnen ook grenzen stellen vanuit ZIJN. Dit ga je dit weekend leren. Ook zwaardkunst komt weer aan bod.

Retreat 3: donderdag 12-15 oktober 2023   

Thema: leven vanuit je kern en authenticiteit 

Je leert jezelf hier echt te laten zien en als je al coach wil worden ook neer te zetten als Coach. Er zijn wellicht nog barrieres die er in de weg zitten, tijdens dit retreat onderzoeken we die en maken we knopen los die jou nog in de weg staan echt vanuit je ware kracht in het leven te gaan staan. Kunst, presentatie, lichaamswerk, zwaardkunst komen dit weekend aan bod in verschillende vormen.

De Women's Soul Coach opleiding is een erkende Coach opleiding die opleidt tot gediplomeerd coach.
Als je het WSC programma goed hebt afgerond kun je instromen in jaar 2 van de opleiding tot Inner Grounding Therapeut. Deze opleiding gaat in jaar 2 verder met onderwerpen zoals: Relatietherapie en groepsdynamica. Deze training (Jaar 2) zal weer starten in 2024. Je kunt daar dus gelijk mee instromen.

vrouwencoach opleiding 2
Waar en wanneer?

15-18 februari 2024, 23-26 mei 2024, 31 oktober-3 november 2024 Retreats in retreatcentrum

23-24 maart 2024, 6-7 juli 2024 en 12-13 oktober: 2-daagse weekenden op het vitaalplein in Vught

Adres: Fort Isabella | Vitaalplein Nieuwe Linie 200 Ruimte 234 en 235, 5264 PJ Vught

Geslaagde vrouwencoachen

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

Bel ons op 06-30 443 108 
Of mail ons op info@innerlifeopleidingen.nl  

Vrouwencoach opleiding

Wat zijn de kosten?

Voor het hele jaar is de prijs: 3250,- euro,  Inbegrepen zijn 3 weekenden, 3 retreats, handouts, zoomlessen, 2 familieopstellingen dagen, 3 intervisiedagen georganiseerd door Inner Life en online forum. Begeleiding via bellen of email waar nodig. 15% korting op alle sessies bij Inner Life Opledingen

Hierbij komen nog kosten bij zoals: boeken ( ongeveer 250,00 euro) Boekenlijst verschijnt bij de start van de training. Los te boeken sessies naar keuze. Reiskosten en lunchkosten.

 

 

Testimonial Neeltje: “In deze retreat voelde ik mij gedragen in de Sisterhood. Het was heel fijn om tussen vrouwen te zijn die een stuk van mijn pad samen met mij lopen. Vrouwen die elkaar begrijpen en elkaar ook confronteren. Door de karakterstructuren (de vijf draken) heb ik helderheid gekregen over mijn ontwikkeling. Hoe ervaringen uit mijn kindertijd mij gevormd naar hoe ik echt denk, doe en voel.Door dit inzicht begrijp ik mijzelf beter en kan ik stap voor stap dichter bij mijzelf komen. Als toekomstig vrouwen coach kan ik de karakterstructuren gaan gebruiken. Er was natuurlijk nog meer diepgang nodig om er daadwerkelijk effectief mee te kunnen werken, maar dat werd later in de opleiding aangeboden.”

Testimonial: "Ik herinner me de eerste les nog levendig: ik zat erbij als een gekwetst vogeltje, verblind door jeugdtrauma, mij volledig afgesloten voelend van alles en iedereen. Het Women Soul Coach Programma bracht me snel helderheid, over waarom ik me voel hoe ik me voel, en wat mijn kern is. Helderheid brengt licht, en de veilige bedding van Sisterhood brengt je in een uiterst directe, maar tegelijkertijd liefdevolle verbinding met andere vrouwen. Helend, empowering en tegelijkertijd verzachtend: zonder twijfel de meest transformerende ervaring van mijn leven, tot nu toe!’ - Stephanie Borgers.

Testimonial Doris: In januari ben ik begonnen met de Womans’ soul coach opleiding van Soul Institute Jacqueline Ananya Snelder . Alles wat ik dacht dat ik was bleek toch iets anders te zijn dan wat het in werkelijkheid is. Het vergt durf om jezelf te ontmaskeren en te zien wie jij onder al je lagen van pantsering bent. En met name om deze lagen een voor een te doorvoelen. Wat blijft er dan nog over? Door de ademsessies, te landen in mijn lichaam en de wil om mijn masker te onderzoeken kan ik zeggen dat ik meer “ingedaald” en meer “hier” ben dan ooit. Alle prachtige retreats met helend lichaams/adem werk, de fijne verbinding met de vrouwen, de natuur èn zweethutten bij Hof van Axen. Ik ben het zo dankbaar. Ik heb het ervaren als een prachtig, soms wat confronterend maar vooral zacht thuiskomen."

The feminine energy is rising, let it lift you up! ❤ - Jacqueline

Opleiding Vrouwencoach

Cursus informatie

Startdatum 29-01-2022
Einddatum 29-12-2023
Sluitingsdatum 28-10-2023
Max. deelnemers Onbeperkt
Locatie Atelier Isabella

Wij accepteren geen inschrijvingen meer